In mijn werk als voedingscoach help ik twee dames van www.veens-nieuws.nl naar een gezondere levensstijl. Het is namelijk zo belangrijk dat dat op een gezonde manier gebeurt. Ze schrijven in zijn algemeenheid over voeding, maar laten ook persoonlijke struikelblokken aan bod komen. met deze blogs worden mensen geïnspireerd ook op een niet al te ingrijpende manier de bewuste keuzes te maken voor gezond! Hieronder lees je de blog over


Bij het aanwennen van een gezonde levensstijl kom ik opeens hele nieuwe situaties tegen waar ik eerder nooit bij stilstond. ‘Nee’ zeggen tegen taart, is daar één van.

Gelukkig kun je jezelf emotioneel voorbereiden op verjaardagen
Voor het gezonde levensstijlproject was ik me er niet zo bewust van dat je een verjaardag emotioneel voor kunt bereiden. Toen ging ik gewoon naar een verjaardag – en oh, werd ik daar opeens onverwachts voor het blok gezet of ik een stukje taart lust. Inmiddels ben ik me er goed van bewust dat je dit van tevoren weet en dus kan voorbereiden. Supermakkelijk en het leidt 9 van de 10 keer al tot een ‘nee’ bij mij.

Met een volle maag is het makkelijk ‘nee’ zeggen
In de regel is het een ‘nee’ geworden en heb ik er niet zoveel moeite mee! Bij gezonde voeding mag je zeker genoeg eten om vol te zitten en dat werkt voor mij het makkelijkst. Hiervoor at onregelmatig en zat geregeld nog met een rammelende buik op een verjaardag. Gelukkig is het met een volle maag makkelijk ‘nee’ zeggen. De vorige keer schreef ik een blog over reacties op ‘nee’ zeggen, dat is een onderwerp op zich.

Is het een 8 waard? 
Soms sta ik mezelf wél een stukje taart toe. Bijvoorbeeld als er een onverwachts gebakje langskomt. Dan hanteer ik de regel: Is het minimaal een 8 waard? Het voelt soms wel een beetje asociaal, maar het zorgt ervoor dat ik, als ik taart aangeboden krijg en deze regel hanteer, heel enthousiast met de gastheer/ -vrouw meeloop. ‘Wat heb je?’ En na een blik in de verscholen taartdoos, volgt dan een ‘ja’ of een ‘nee’.

Zo zeg ik niet per ongeluk ‘ja’ tegen een taartje die ik eigenlijk helemaal niet lekker vind. Want ook in de categorie appeltaart zit nogal een verschil. Sociaalwenselijk een suikerbommetje opeten die ik eigenlijk niet te pruimen vind, is verleden tijd!

NEE, IK HEB GEEN TREK