Wat is gezondheid voor jou? Niet ziek zijn? Gezondheid is meer dan alleen niet ziek zijn. Gezondheid is een optimale conditie van je fysieke, mentale, sociale eigenschappen. Hier worden ze los benoemd maar eigenlijk staan deze
eigenschappen in constante verbinding met elkaar. Om je zo goed als mogelijk te voelen zullen ze allemaal in een zo goed mogelijke conditie moeten zijn. Mijn missie is om een bijdrage te leveren aan de fitheid van de gehele maatschappij, dat betekend dat ik er voor iedereen ben die bereid is om zijn/haar gezondheid te verbeteren en daar ook actie voor te ondernemen. In de hoofdzaak door middel van het voedingspatroon maar verder ook door te kijken naar mindfulness, beweging en rust.

holistische gezondheid

 

Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken. (WHO)

Ik heb een ‘holistische visie’, holistisch is een woord wat je steeds vaker hoort en als ik het gemakkelijk moet omschrijven is het allesomvattend. Allesomvattend omdat alles effect heeft op elkaar. Vaak zijn dan ook signalen van je lichaam een teken dat er ergens anders iets niet in orde is. Neem allergieën, allergieën betekenen vaak dat je darmen beschadigd of over belast zijn. Dit is wat ik bedoel wanneer ik zeg dat je mentale, fysieke en sociale eigenschappen met elkaar in verband staan.

Samen werken aan een betere gezondheid en voedingspatroon waardoor jij je doelen behaald en je fitter en energieker voelt.

Samen kunnen wij eraan werken dat je mentale, fysieke en sociale eigenschappen in een zo goed mogelijke conditie gaan komen. Ik coach deze eigenschappen door middel van 4 pijlers: Voeding, training, rust en mindfulness (bewustwording). Al deze pijlers zijn (bijna) even belangrijk, wanneer er 1 of meerdere uit balans zijn, kun je problemen of hinder ondervinden. Mijn4pijlers hoofdactiviteiten zijn het begeleiden op voeding en training maar ik kan je natuurlijk op al deze pijlers advies geven en/of begeleiden.

De oorzaak van klachten aanpakken in plaats van symptomen bestrijden.